Friday, December 7, 2012

KENANGAN SEMALAM YANG MENGGAMIT MEMORI

Assalam... hye semua.. . !!
how are u ..??
hurmmmm rindu sangad2 kat blog... but...
saya nih bukan femes pon nk updates selalu..(kihkihkih)

huh !! panajngnya celoteh aku nih..
diam xdiam skunk nih umur aku dah masuk 21 Tahun ( 22 OKTOBER 2012 ) . . 
hepy belated bufday myself !!
eheheh... dah lambat dah ~~

hurmmm. . . semakin lama usia kita...semakin banyak pengalaman yg manis & pahit dalam hidup yg kita laluikan . . ..??? ehehe...
hurmmm alhamdulillah... aku berjaya hadapinya satu per satu... *__*

Bersyukur sgt-ii padamu YA ALLAH sebab memelihara aku dan memanjangkan usia aku untuk terus hidup dimuka bumi ini !! TERIMA KASIH ALLAH ~~

Terlallu banyak sangat coretan hidup yg aku telh patri dalam memori aku sepanjang kehidupan aku... ya allah syukur sangat-ii sebab umi n adik-ii aku sentiasa ade disisi sepanjang perjalanan aku sebagai seorang hamba dan seorang pelajar !!

^____^

Antara secebis kenangan semalam yg terpatri dalam hidup ini ::

INI JANTUNG HATI AKU -MY LOVELY MOM-

OOH ! AKU YANG NAKAL !
^__^

KDG-II KTER XPERNAH PKIR APE YG KTER BUAD  MASA LALU
TAPI BILA DILIHAT SEMULA .. PASTI AKAN TERINGAT MEMORI SILAM. .

INI ADEK SY YG BONGSU. .  SY MMG GARANG TP BUDAK NIH LA YG SELALU ADE DGN SAYA !!
GEMOK SAYUNK ARAB !!

BILA TKDE APER YG AKAN DILAKUKAN
INI LAH HOBI SAYA PLESSING LBIH...EHEHHE

#____#





Saturday, October 13, 2012

FL Owner Club (FLOC)

Salam semua ^__^

sejak due menjak si JNN join club kete nih ...
wahhh... bukan main seronok lagi join event sana sini...
sampai xhengat dunia ~~
ehehhe...
by the wayyy.....
seronok sgt2.... sbb2 abg2 n akk2 FLOC nih sporting habbesss !!
enjoy giler ~~
hurmmmm HAPPY sgt2 ~~


|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
V
V

secebis coretan kenangan semasa TT PONTIAN
( 15-16 september 2012)











FRIENDSHIP  &  LOYALTY  IS  OUR COMMITMENT

Wednesday, September 5, 2012

Tak Tido Lagi !!

Hai evryBody...~~
good morning seMUa....!!
ehehhe...

nih kali ke-2 aku xtido..
miahahahha... (mata dah cam panda)
hohoho...
hmmmmm nih semua gaya2 kawan saya...~~

cc :: aku bosan xtahu nak wtper so updates la perbender yg ku ngarut2 nih <3


Tuesday, September 4, 2012

~ song with full meaning~

ZAHIR TAK TERUCAP !!

hi semua~~
hmm lagu nih penuh dgn maksud yg mendalam..
kadang2 ktew xsedar dalam kehidupan seharian kte..,
bkn semua perkara kte blh luahkan tanpa memikirkan perasaan org lain...
sesungguhnya saya suke sgt2 dgr lagu nih...!!

" TERAMAT GETIT KEADAAN INI
NAK KUBIARKAN X SAMPAI RASA DIHATI
ANDAI KUSAMBUT ITU BERERTI
BERDOSANYA DIRIKU INI "


~~iNCiK JNN XCDEN~~

Hi u olls....~~
hmmm actually pkwe saya xcdent 2 weeks ago !!
arrghhh... sedeyh gler kowt..!!
hmmm apew lagi membebel lah membesar saya tuh..
by the way... die kesiangn sya...
die pon tolong saya baiki incik pakwe... kesian~~
3 hari duk bengkel !!
hmmmm apew2 pon pakwe saya dah sehat.. yeah !!

Mem Besar pon izinkan bawa pulang ke Dungun...!!

p/s :: boring mlm2 gini xtahu nak post per...eheheh

...berJIMBA2 with incik PAKWE tepi Pantai UITM...

Semoga Kau Tenang Disana Sahabat

AL-FATIHAH..
semalam saya telah dikejutkan dengan berita kematian
tentang seorang sahabat seperjuangan semasa menjalani PLKN..
Beliau telah pergi menghadap illahi pada 3 sept 2012.

beliau merupakan seorang wira yang pendiam..
malahan pula seorang yg ringan tulang, baik hati, tdk suka menyakitkan hati orang dan rajin..suka dengan sikap beliau..

Walaupon saya xrapat seperti sahabat mereka tp saya hanya memerhati dr jauh sikap n perangai mereka...Beliau mempunyai seorang kembar.. sukar utk membezakan antara mereka berdua,..

Ya allah...
sungguh berat ujian mu ini utk kembar beliau..
sesungguh nya aku tahu JANJI ALLAH ITU PASTI..
setiap yang hidup pasti akan pergi jua..
redha itu pasti...

ya allah...
kau tempatknlah sahabat ku dikalangan orang2 yang soleh dan disisi pada nabi...
dan disisi org2 yang beriman...

kepada ahli keluarga beliau aku doakan
agar mereka tabah utk menghdapi dugaan ini dan rdha diatas pemergiannya dpd hidup tersiksa...
semoga kalian dilindungi dan dirahmati oleh ALLAH s.w.t.

al-fatihah utk ALLAHYARHAM MUHD AZMAN B. CHE NAB
(1991-2012)

SELAMAT HARI RAYA

Assalamualaikum w.b.r.
Selamat Pagi Semua...
Syukur Alhamdulillah...
ktew semua maih lagy dipanjangkan umur sehingga ke saat ini..
ehehhe (ayt poyo)..

Harapannya masih xterlewat lagi utk sya mengcapkan
" SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI "
hehehe... lama sgt2 xupdate blogger nih..
saya bz sgt2...

hmmm camner korunk punye sambutan hari raya..??
msti best a.k.a seronokkan...
hmmm saya pulak bagaimane??

hmm sedeyh sgt2...
sebb xsyok nk beraya...
saya hari raya ke -5 dh kene bali POLI...
huhu....

tp dapat jugak merasa beraya dikampung lgy...
hmmm seronokkan dapt melihat & berjumpa sanak saudare...eheheh
almaklumlah.. susah nak berkumpul melainkan adew kenduri kahwen...
eehehe.

hmmm sini saya nak share siket gmbar raya saya ::

-Raya Pertama-
Nih Mase Raya yg ke-5 before balik Dungun

with my lovely MOM


Saturday, July 14, 2012

Bila xdew kerja...aku carik kerjaa...

Mownink kawan2...
hehehhehe....
hmmmm apew yg akan korunk buat kalo wktu free..???
cer cter sket....!!

time nih aku dalam kelas nak tgu PA aku...
hmmmm dlm kelas aku adew la sorg student india...
die nih bek sgt2... by de way... adew sorg lagi membe aku nih geledahla beg die..
adewla terjumpew satu keping " nandek " (kalo org melayu pggillah)
hehehe... apew lagi aku n member2 pon amekla...
macm2 ragam n annoying faces yg ktew org buat...
ehehehe... memang lawak giler la time tuh.. nak pecah perut gamaknya...!!

eheheheheh....
tgklah bawah nih ragam kami semua...
hmmmm selamat melihat....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|




~ hehehhe... perasan tak nendek tuh kami buat tahi lalat ~
~hahahahha..... bijak kan~


Friday, July 13, 2012

First Day at POli a.k.a Sem 6

Salamm....
haiii korunk sumer... apew khabar...?
hope so korunk sehat....!! heheheh

hmmm maafla baru nak updates status...
hari rabu (11julai2012) berrmulalah episod aku sebagai seorg pelajar senior...
(alamak.... lama dah aku kt poli...cumer xsedar jerk...miahahah)
seronok sgt2...sampai xigt dunia...
almaklumlah dh dua bulan xjupew...
mstilah byk cerita kan...
melihat kerenah mereka seronok sgt2...
gelak sama2... makan sama2... (yla dh 3 thun bersama.. cm adk beradik dah)
hmmmm jumpew lecturer sesama.. wt jadual sesama...
arrrggghhhh,,,,
kalo xde aral rintangan nihlah kali terakhir kteworg...yerlah...
sebabnya diam xdiam kteorg dah " LAST SEM "
(sekejap jerk kan....(dalam hati xthu ape perasaan) eheheheh)

by de way...
macam2 ragam yg ktew buat sesama...
kat sini adew adew mencoretkan beberapa gambar kami bersama...!
dgn harapan...

"....sejauh mana kite pergi.... persahabatan antara ktew xkn pernah putus
melainkan malainkan panggilan illah...."




~ ini lah ragam kami ~

Monday, July 9, 2012

off to dungun...

esok dgn rasminya aku kene pulang ke tmpt perantauan...!!
hmmm hopefully pejalanan aku selamat sampai...
hmmm dh nak kene tinggalkan bantal busuk aku tuh... huh..!!
msti bosan kt sana nantikan..
hmmm yerk lah...
asyik nk kene menghadap assignmnt n " FINAL PROJEK "
harap2 aku tabah utk hadapi semuanya....
~amin~

by de way.... :
kawan2.... tggu saya tw...!!
rindu jgk kt awk semua...!!
doakan perjalanan sy selamat tw...!!

...dis is my housemate...
hmmmmm rindu korunk yg teramat...!!
tggu aku sampai yer esok...!!
love u olss...!!
kiri :: saya,umie,mia,zana

Sunday, July 8, 2012

Dungun,Terengganu, Malaysia

selamat tgah hari semua... :)

hmmmmm tgl 1 hari jerk lagi saya dah nak off to dungun...
kejap jerk...
apew2 xsiap agy,,,
hmmmm malasnya nak balik sana..
apa blh buat... dah tgungjawab saya as a STUDENTS..

hmmm nesxt week dah start class...
bosanla plak.. pasni nak kene ngadap assignment, task, presentation..
and apew yg paling penting adewlah..
nak kene wat "... final projek ...".. OMG ..
hmmm bersiap sedialah nak pening kepala oatkk ku...
hadoilah... ~__~"

by de way...
saya mengharapkan doa dpd kalian semua..
especially both of my PARENTS...!!
semoga kalian semua juga berjaya dunia akhirat...!!


New Car

Hi semua...
hmmm before mid sem last sem..
saya de request something with my mom...
but dgn satu syarat..iaitu..
(kene pastikan pointer still 3.++)
heheheh...
akhirnya aku pon strugle yg xberapa sgtlah,..
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
finally, my mom pon dgan rasminya approve request saya...
iaitu.... new car...
and i got it...
hehehe...
~ TERIMA KASIH DAUN KELADI, 
LENKALI LEYH REQUEST LAGI~


Now... this is my new BFF...
~ die selalu teman saya kemana2 sahaja~
~i lovu you mum~


INTERVIEW ooo INTERVIEW

haiii semua...!!
hmmmm last week i merajuk gn umi...
n tumpang umah makcik selama 3 hari..
after 3 days...
dapat call dpd umi...
and she say ::
"... gemok kau dapat panggilan temuduga di MPKu (majlis perbandaran kulai)
pada 7 julai 2012.."

~~ aku macam xpercaya jerk dapat tawaran tuh...hmmm lastly aku pon mengalah gn umi balik rumah n baca surat tuh dgn teliti... Hmmm memg btul pon aku dpt temuduga tuh... heehhehehe... balik2 jerk umi terus kiss aku...ehehhe(hmmm rindu aku lah tuh..~~

on 6th july ::

aku drive dr muar-prt sulong-kulai tanpa apa2 planning...by de way adew sorg bff aku nih temankan aku ke sana...hmmm cuak xcuaklah jalan jauh sorg2 without parents...hmmmm dgn tawakal n redha jerk pada allah... aku selamat sampai sana...!!
n tumpang umah cousin aku~~ (thanks to sis n family)... nasib bek xsesat~~ ehheheeh~~

Alhamdulillah... pda keesokkan harinya aku selamat menjalani temuduga dgn jayanya...
syukur sgt2.. ramai sgt persaingan pada masa tuh.. by de way..aku dah buat yang terbaik pada masa tuh... hmmm selepasny hanya doa dan tawakal jerk pada ALLAH.. kalo jawatan tuh jd milik aku syukur,,,, kalo x apew blh buat... xdew rezki lah jawabnya....


::>> kt sni aku de mencoretkan beberapa gambar <<::

~dis picc take after interview~
masih mampu tersenyum biarpon perasaan 
berdebar terselah pada raut wajah...
ngggeee ^__^

diss is my BFF
die lah teman saya masa saya drive...
heeeheheh...

Blog here I come back

Salam...
hai semua...
korunk apew khabar...?? hope u olls sehat.. k...
hmmm rindue sgt kt blogg nih.. lama sgt xupdates kt dlm sini...
sorry lately nih busy sgt2.. almaklumlah tgh cuti semester nih..
nak memanfaatkannya,,heehhe...

hmmmm diam xdiam dah dekat 2 months aku cutikan...
pejam celik...pejam xcelik2...
2 hari lg aku dah nak kene balik DUNGUN balik dah... ~__~'
(mood sedeh)
hmmm mane taknya..aku kene tglkan umi tercinta n adik2 yg aku suka buli...eheheh..
pasni kene puasa sorg2 la jawabnya kt sana...
hmmm msti dindu kt masakan umi t masa bulan posekan...~~

hmmm...
by de way..
korunk doakan aku selamat sampai sana..
n jalankan tanggungjawab aku as a STUDENT...!!


~...Nih la wajah terbaru saya...~
nemokk kan pp saya...!!
ngeeee~~

Saturday, April 28, 2012

Dah lama sangad saia x update blog nih...!!
eheheehhe...
sorie...lately nih bz coz final n study...!!
^__^