Friday, December 9, 2011

~ LOVELY MOM ~

My mom dah balik...
yeah...
hmmmmm ... wlupon juz 3 days she goes..
sumpah rindu nk gaduh gn die...
huhuhuh...


hahahha...this is my mom with old car
nice sgt2 time nih....
sweett gler...

 nih plak masa g wedding at 
JALAN DATO' HALIMAH JB

Sunday, November 13, 2011

Tragedi 19 Oktober 2011

Salam..

Tanggal 19 oktober 2011 dua perkara yg terjadi dalam 1 masa...
pada hari ini saya nk share kt korg,,,

Firstly, saya nk sharew benda yang baik dulu...
hmmm skunk aku tgah LI (latihan industri)..,so pada mggu yg lalu,
lecturer dr tmpt aku blajar nih kol aku n deal gn aku utk wt observation..
alhamdulillah sumernyer berjalan dgn lancar,,.
segala kritikan dan teguran akn aku terima sedaya upaya...


Second ni,,bad news,,,,
Tepat jam 11.30 a.m...
aku dapat panggilan dr cousin aku...
(tetiba jantung aku nih berdegup kencang,seperti adew sesuatu yg berlaku)
apa yg aku jangkakan menjadi kenyataan...
satu musibah telah berlaku ke atas keluarga ku...
iaitu pemergian makcik kesayangan aku (PN. SALOHA BT ADNAN)
ke rahmatullah utk selama-lamanya...
kerana penyakit BREAST CANCER to BRAIN CANCER...

AL-FATIHAH
semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman,,
amin...

Yang disebelah kiri adalah arwah maksik saya...
nih adalah anatara gambar yang terakhir arwah bersama dgn suami..
gambar ni diambil semasa 3 SEPT 2011 (Sabtu)
(AL-FATIHAH)

Sunday, July 31, 2011

~kawan-kawanku yg C>O>M>O>T tp C.H.U.M.I.L ~

...THANKS YOU ALL ALWAYS WITH ME...

NITHYA YG NOTY
EVEN U ARE NOTY GURL U SELALO WT KAWAN2
KAMO KETAWA DGN KELETAH KAMOO

NIH LAH KETETAH KAWAN2 SAYA YG SUKE POSING
-THANKS YER KAMO SUMEW SUDI JD KAWAN SAYA KETIKA SUSAH DAN SENANG

[ F.W.E.N.F.O.R.E.V.E.R ]
RINDU NK TENGOK KELTAH KAMOO SUMER

NIH KAWAN SAYA YG SELALU :
- GADUH GN SY
-TEMAN SAYA MKN
- SENTIASA ADE GN SY BILEW SY SUSAH N SENANG

~WIFTH KAKAK PUTIH~
SAYA SELALU NGENAK DIE
SUKEW DGR KAKAK NIH GELAK
~ARRRGGGHHHHH~

SALAM....
korg sumew..bamb syg sgt2 kt korg sumew...
kowang thanks ekh jd kawan bamb selama nih...!!
lepas nih bamb harap persahabatan kter kekal wt selame2nya nyew k....
bamb happy sgt2 kawan gn kamoo sumew....


T ktew study sama2....
berjaya sama2....
K.O.N.V.O. sama2...!!


"...DOA SAYA SENTIASA MENGIRINGI KAMOO SUME DIDUNIA N DI AKHIRAT..."
~AMIN~


~ K.A.M.I.Y.A.N.G.C.O.M.O.T.TA.P.I.K.A.M.I.T.E.T.A.P.C.U.N.~

Saturday, July 30, 2011

~R.A.M.A.D.H.A.N.D.A.T.A.N.G.L.A.G.I~

cAm kEJaP jeEErk mAsa bErLaluKan...

mmmm dh samapai dh masanyew ktew 

mengejakan rukun islam yg ke-4...

iaitu BERPUASA DI BULAN RAMADHAN...

‎(⁀‵⁀) ✫ ✫ ✫.
`⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ღ •˚ SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚♥
semoga keberkatan hari yang mulia ni akan membuka pintu hati kita untuk beribadat kepada ALLAH S.W.T ::::: :)


SELAMAT MENYAMBUT★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
•。★BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK★ 。* 。˚ ˛ •˛•
° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門| ˚SELAMAT BERPUASA KAWAN-KAWAN DAN BAGI UMAT ISLAM DI SERATA DUNIA...SEMOGA RAMADHAN INI MEMBERI 1000 KEBERKATAN..AMIN.... ♥^_^♥






~GILA JIKA KU BERSAMA KAMO ~

Ni akak angkat aku....
nama die SITI ZULAIKHA BT. MUSIR....
dia nih selalu adew dgn aKo xkire aku susah mahupon aku senang...
die baek,sentiasa ceria...
gn family aku pon die okeyh jerk...
aku gn family die pon pew kurang nyew...

first time,aku kenal die nih msew aku beljar komputer kt INFOSYS la...
die ckp mse mulew2 aku dtg aku nih kerek 
(nila yg org selalo kata pd aku)
tp,ntah macam manew tah aku boleyh jd rapat n close gn die...
aku anggap die nih cm akak aku...
klo sku susah kdg die ade gn aku..
begitu aku gn die...
jarak umor antara kami xdewla jauh sgt kan..!!


Aku happy sgt dpt kenal gn org cm die...
die selalo bg aku smgt...dia xperah membeza2kn aku...

aku gn die nih dh cm adik beradik pon adew,,,ngeh2..
mmm skunk nih ktewowg dh adw tugas masing2...
msing2 buzy...kdg2 xpat nk spent time same2 cm dulu ag...
kadg2 bilew aku rindue die aku miskol die..
(harap2 smpailah rindue aku kt die)
aku syang die cm aku syg nyawa aku...
aku xpernah sia-siakan die...  =__=

THANKS AKAK..bcoz....:
1) akak selalo adew gn adik mase sng @ susah...
2) akak xpenah beza2kn adik gn owg len...
3) syukur sgt akak leyh terima adik gn seadanya ("__*)


Adik harap persahabatan yg kitew bina selama ini akan berkekalan ke hingga ke akhir hayat biarpon raga kita jauh namun hati kita selalo dekat...!!

AKAK ---> ILYSM


Nih la antara gambar persahabatan kami selama 2 tahun...:

~2 tahun dulu~

~sekarang~

~A.P.A.-.A.P.A.P.O.N.K.A.M.I.T.E.T.A.P.C.H.U.M.I.L~

~KERANA KAMOO AKU MASIH DI SINI~

".... semakin hari semakin banyak masalah yg timbul..kadang2 ianya amat menguji kesebaran aku..
tp aku tahu n percaya ada saja org yg akan menyokong aku dr belakang...biarpon apew org nk kata..aku xpernah anggap ianya sebgai dugaan..tp ianya sebgai satu ujian n pengajaran dalam hidup aku..."


"kadang2 rasa sedih pon adew juga..tp xperla..mlu banyak mana pon air mata kitew mengalir...aku pasti air mata itu akan memberi satu pengertian yg bermakna dlm hidup ku...aku kene kuat n tabah nk menghadapi semua nih..rasa fedup or putus asa xpernah ade dlm pemikian aku.."


"..mak selalu pesann...klau ktew nk jadi org yg berjaya..knerla berusaha..mula2 susah...tp bilew kejayaan dh dpt dikecapi pada masa tu lah ktew terlalu menghargai pengorbanan kter selama ini...mak aku sentiasa berada disisi aku ketikaa aku susah mahupon senang... love u mummy..."


~ ILYSM UMI ~
Owg selalo noty,but, i olweys love u
u almost stand with me

Wednesday, July 20, 2011

Blog oooo Blog

Assalam...

dah lamer giler aku xupdate blog nih...
mmm rindue pown adew...
almaklumlah skunk nih aku bz sket....
(mmm apew pown xbolyhla aku nih..ish3..)

apew2 pown...
lau aku der mase t aku update ag blog nih wokeyh...

thanks kpd yg sudi jenguk blog aku....
ngeh3...

Wednesday, May 4, 2011

...driving school oooo driving schooll...

aku baru sampai muar pada 29.04.2011 (jumaat)
aku sampai jew umah mak aku tnyew aku 
"...mok...ko nk amek lesen ketew ke tk..."
"...before dis dye ade gak tnya aku...but...aku xbg apew2 jwpn pon ag..hehehe..."
"...tetibew jewp pagi tuh die kata esok ko knew g driving skull g dgr ceramah utk amek lesen memandu moto n motocar..jam 7.30 a.m...jgn luper..."
"..aku pon ckpla gn mak aku..asl xckp awl2....(kononyew nk marah tp xjdikla plk...haha)
aku terkezuuutt gler blew dgr bendew nih...bcoz sblm nih aku tnyew die..tp die asyik mrh aku jewp(cedey jewp ayat...!!..)...tp alhamdulillah aku pon tersipu2 siput la...hahahah..."
"...tetibew jewp dr blkg de org menyampuk...!!
mmmmm...sukew la tuh nk amek lesen ketew..."
"...hahahha...aku pon dgn pantas jwab....of kozzzz ar...asl??ko jeles ekh..hikhikhik.."

by the wAy...., aku nk say thanks to my mum bcoz die dh byk menghabeskn duit tuk aku...!!....
die xphenah hampa kn permintaan aku...amin...syukur alhamdulillah....
pasni aku nk berazam aku znk hampakan perasaan die lg...aku ccccccaaaaaayyyyyyyuuuuuuunnnnnnkkkkkk tercgt hingga xterkata terhadap kasih sowg ibu ,,,,,hopew kasih n cinta aku kt die kekal hingga ke akhir hayat...                                                                                               
i lurve u umi (FAUZIAH BINTI TUKIRIN)




CONTOH-CONTOH SIMBOL DI JALAN RAYA
PANDU CERMAT..JIWA SELAMAT

..cuti ooo cuti..

T.A.H.N.I.A.H

29 april 2011 hingga 2 julai 2011
merupakan tarikh yg ditunggun2 oleh semua pelajar POLITEKNIK....
hahah...ni adalah tarikh yg telah ditetapkan oleh kementerian....
iaitu cuti semester panjang selama 2 bulan (fuhhhh...lame kebebenor...)

mmm  cuti ooo cuti...
time2 cuti gini ar yg membuatkan aku bengang...
sbb terpksa tanam anggur ber ekar2 tanah..huh...!!
**** btullah...aku dhla xthu nk wt pew...
jd besarkan badan jew la...nk wt cmne kn??
hmmmm bosan tahap ghaban der....!!

hari2 kerja aku...msak...kemas n on9 fesbuk shajew...!!
yerk ar...dh xthu nk wt mende...nk kejew mak aku xbg...
tp yg beshnyew duit masyuk jew...hahahah...
that what i want...hahahha...
(jaatkan aku...ala skali sekala dua kali dapat pahala..hahah)

Naseb bek la mak aku xmembebel shj apabila ku berada di rumah..hahah
anyway...aku shayunk glewr tat mak aku..kerana die amat memahami diri ku in...hehe
thanks umi....


nih la gambar aku skunk..hehehe...
makin bulatkn aku..hahahha...
but chumill tetap ade..

CaMaT mAlAm cumer,,,,!!

ooouuuccchhhhh....!!
sdh sekian lama saya xjenguk blogger saya nih...!!
akhirnya dpt jgk jeguk...
folowweeerr-followwer sehat2 belakew x nih??
kowunk pe kabo....
maafla sbb dh lamew gler xupdate blog nih...hehehehhe...
jgn marah yerk...bkn pe....almaklumlah bz kn sejak akhir2 nih...hehehhe
anyway....thanks coz sudi jenguk2 blog saya nih...heheh
senyum sokmo yerk kawan2...hehehe

Wednesday, March 9, 2011

TANDA LELAKI SAYANG ...ngee ^-^

~HARGAILAH MEREKA~

Apabila seorang lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya dapat dilihat dengan jelas. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba menjadi selembut kapas. Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan melakukan apa sahaja untuk kekasihnya. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Namun kaum wanita janganlah mengambil kesempatan di atas pengorbanan yang dilakukan lelaki untuk mu itu.


Jangan kamu anggap teman lelaki kamu seorang yang kuat membebel sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Dia akan sentiasa mengingati orang yang dia sayangi agar hubungan yang terjalin berjalan lancar tanpa sebarang masalah. Itu tandanya dia amat menyayangi perhubungan di antara kamu. Jadi, terbukalah mendengar nasihatnya.

Cemburu! cemburu sebenarnya tanda seseorang itu terlalu menyayangi kamu dan tidak mahu hati kamu berubah. Bukan bermaksud dia ingin mengongkong kebebasanmu, tetapi dia cuba mengambil berat setiap apa yang dilakukan oleh kekasihnya pada setiap inci. Jika kamu setia padanya, tidak salahkan dia cemburu asalkan tidak cemburu buta!
Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu. Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja. Kalau boleh biarlah ke jinjang pelamin, baru berbaloi!

situasi di mana teman lelaki marah dan sentiasa curiga setiap kali kamu bercerita atau berjumpa mengenai lelaki lain di hadapannya. Jangan risau. Bukan bermakna si dia ingin mengongkong perjalanan hidupmu, tetapi risau sekiranya kamu mula berpaling tadah apalagi setelah berjumpa dengan lelaki yang boleh menjadi pencabar terdekatnya. Ini tandanya cintanya begitu mendalam terhadap mu..

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh. Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain. Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.

Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripada teman wanita. Si lelaki mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya. Jangan pula kamu sangka manjanya itu mengada-ngada. Bukan senang lelaki sanggup mengubah sikap machonya kepada seorang lelaki yang berperawakan manja.
Hanya untuk orang yang disayangi sahaja.

Saturday, March 5, 2011

kFc ooo kFc...


diet punyewla nk diet...
bgun tido jewp pagi td aku terign nk mam KFC..
mam bluupp...bbllluupp...DINNER PLATE n zingEr burger...!!
mmm nyumm..nyumm...

mmm sapala nk ajk ak g mam kfc nih...??
mintk2 adew ar org nk aJk ag g mam kFC blik cUtI nanT...
hmmmm....

nyumm...nyumm...

Thursday, February 24, 2011

JODOH:JANGAN MENCARI TERLALU SEMPURNA

JODOH:JANGAN MENCARI TERLALU SEMPURNA

(~~kisah sahabiah...)

Jika kamu memancing ikan....Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....Kerana ia akan SAKIToleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga .........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...Setelah ia mulaiMENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapatMELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu. ...Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..Terlalu ingin mengejar kelazatan.Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKANkepada dirimu. MENYAYANGIMU...MENGASIHIMU...Mengapa kamu berlengah, cubaMEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.

Terlalu mengejar kesempurnaan.Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Kamu juga yang akan MENYESAL.....

~renungan bersama~

Monday, February 21, 2011

KuRsUs kAhWiN ooo kUrsUs KaHwIn...!!

18 & 19 MARCH 2011
adew kursus kahwin at Dewan Kuliah Utama (DKU) PSMZA...


wow...
bestnyew program yg dianjurkan oleh JPA...
seronok sesgt...!!
yeah..!!!


ari semalam aku tpon ar mak aku lepas 
ustaz. jamali inform kt kelas sal program nih...!!
aku tnya ar die nk g kursus kahwin leyh tk.,..
die dgn bangga nya pon ckp...
lau nk g g la....
umi izinkn...!!
harga berapa..??
kat manew...?
aku pon informla pew yg sepatutnya die tnya...
hihii


die pon trus ckp...t umi msukkn duit k...
(wah...sportingnya mak aku nih...)
tayunk die(umi) cecgt...!!


p/s : mmm thanks umi coz bg org ikut kursus kahwin nih...
bkn apew..sbb murah...kt luo dh mahal...huhuu


mmmuuuaaaahhhhh.......!!!!
lovew u...!!

Saturday, February 19, 2011

SUBHANALLAH...!! JOM BACA..!!

“Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanyaakan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapunsemua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja.

Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar.
Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akanmengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daginglembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan denganteliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar.

Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik dihati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini.

Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat.
Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.

“TANDA 40 HARI”

Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT.
Maka Malaikat Maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi Malaikat Maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika.
Adapun Malaikat Maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

“TANDA 7 HARI”

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

“TANDA 3 HARI”

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.

Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam.
Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

“TANDA 1 HARI”

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

“TANDA AKHIR”

Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum.
Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

Sumber : http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?threadid=180640
Wahai, sahabat-sahabatku & saudara-saudaraku... baca dan hayatilah.. kongsi dan sebarkanlah... semoga kita mendapat keberkatan dariNYA bersama2.. insyallah..

AL-FATIHAH utk ARWAH MUHD AZHARI BIN ISMAIL

12.30 a.m
Malam td aku tgah baring2 otw nk tido 
tetibe jew bakal akak ipar PUTERA KECIK call aku...
aku xsave no die but,mujurlah aku col balik n tnyew sapa...
die tnya aku pasal si die...
(..napew si dia off phone..?..)
aku ckpla aku xthu..huhu
(padahal aku gaduh gn die..)


tetibe jew akk tuh pesan kt aku..
(adik cakap gn si dia abg die xcdent..
aku tnyew jgk...teruk ke?abg yg mnew?
n akk tuh pon ckp..ptah kaki kot...mmm okla)


aku pon try jgk col si dia..akhirnya dpt col..
aku pon ckpla apew yg dipesan td..!!
(rupe2nya die dh thu..bengang gk aku)


1.15 a.m
die mintk izin ak yg die nk balik muo..
die nk g melawat abg die coz abg die yg 1 lg suh balik...
tgk...
si dia balik nek kete gn kuarga angkt die
(mama,ayah n alng)...


2.00 a.m
die pon tibe kt HPSF...
aku tnya kt die cmnew gn keadaan abg die..
(wlupon pasal gduh td xsetle ag...huhuu)
die kata truk ar...
mmm harapan utk hidup tipis sgt2...
kaki patah, adew pendarahan kt otak,
struktur kepala pon cm lari sket..sdeyh jgk ar aku dgr...
si dia plk dh nangis teresak2..sbb xthn tgk keadaan abg die cm tuh...


2.45 a.m
tetibe jew si die msj (...da xde..)
aku pon mcm xpercaya jewp..
dlm sekelip mata die blh pewrg...
huhuuu...


AL-FATIHAH utk arwah..
p/s: semoga arwah dicucuri rahmat dan dtmptkn dikalangan org2 yg beriman...amin..

Thursday, February 17, 2011

LoIkE - LiK3...~ngeee~

...biLa Aku bOSaN...
<> ...kEgiLaAN sEpaNjaNg zAmAN...
...di mAsA kELapANgAN...
...mEmbUat tARiaN sAdiS...
...kuAk LENtaNg di hUjUNg miNggU...

Wednesday, February 16, 2011

JOM SELAMATKAN BUMI JOM...!!

kesian penyu ni...
Bumi yang tiada rimba
Seumpama hamba
Dia dicemar manusia
Yang jahil ketawa


Bumi yang tiada udara
Bagai tiada nyawa
Pasti hilang suatu hari
Tanpa disedari


Bumi tanpa lautan
Akan kehausan
Pasti lambat laun hilang
Duniaku yang malang


Dewasa ini kita saling merayakan
Kejayaan yang akhirnya membinasakan
Apalah gunanya kematangan fikiran
Bila dijiwa kita masih lagi muda dan mentah
Ku lihat hijau


Bumiku yang kian pudar
Siapa yang melihat
Di kala kita tersedar
Mungkinkah terlewat


Korupsi, oppressi, obsessi diri
Polussi, depressi di bumi kini


Oo... anok-anok
Tok leh meghaso mandi laok
Bersaing main ghama-ghama


Ale lo ni tuo omornyo berjoto
Koto usoho jauh ke daghi malo petako


Ozon lo ni koho nipih nak nak aghi
Keno make asak hok biso, weh
Pase maknusio
Seghemo bendo-bendo di dunio
Tok leh tahe
Sapa bilo-bilo

mercun bola bukan bola

mercun bola bukan bola

ibu ooo Ibu

CABLE ooo CABLE

Cross Over Cable

Friday, February 11, 2011

UMI OH UMIKU SYUNK... (^_^)

acik teha umi ayah arab nani




ni plak gmbr kuarga baru sebelah mak aku...
huhuhuhu
yg kai tudung purple n bju purple tuhla mak aku...
aku syg die sgt3...
nama die FAUZIAH BT TUKIRIN..
die ni berumur 45 thun...
mak aku dh tua dh...
die lahir pd thun 1966..
die nih kjew sbg ckgu...
dielah sorg2nya mak aku...
yg 4 org dak kecik nihh
adik beradik seibu gn aku...
diorg nih selalu gaduh gn aku...
selalu kne buli gn aku...
kihkihkih...
but dorgla penawar hati aku bilew aku tghmrh...hahahhaaa

nih kuarga baru die....
skunk aku tgl gn dorg...
aku nih kdg2 mnjew gn mak aku...hihihi
aku sayang deorg sgt2...
huhuhuhu

My Father's family...

aunt ayah aiman


ni adalah kuage bru ayah aku...
yg tgah2 tuh bapak aku..
nama die AHMAD RAZIP BIN SAPARI...
skunk nih die tgl kt KULAI,JOHOR
bapak aku ni keje sbg drive ambulans kt hospital besar kulai...

yg kiri die plk mak tiri aku...
die ni ok jew...
sporting pon sporting..
die keje sbg nurse...
tmpt keje die sama gn tmpt keje bapak aku....

yg kanan tuh plk adik kndung aku sblh bapak aku...
umo die 15 thun...
nama die AIMAN...
thun nih die nk amek exam PMR...
anyway good luckla tuk die...
hopew die leyh cemerlang exam sama mcm UPSR dulu...

walaupon aku nih xduduk sebumbung gn ayah aku..
die selalu contact aku...
kdg2 call...kdg2 SMS...
wlupon sekadr brtnyakn khabar..
org kata xkire BADAI apa pon yg berlaku PERTALIAN DARAH tetap xkn PUTUS...
aku nih tetap ank die...
huhuhuhuhu...
(cedeyh la plk....tp itulah hakikatnya..)


Thursday, February 10, 2011

kEnAngAn d3mI k3nAngAn (*_^)

Kau Dipaksa Aku Terpaksa 


Hati siapakah mampu menahan rasa terkilan

Setelah percintaan dihujani halangan
Sia-sialah aku berkorban selama ini
Andai dirimu tak mampu aku miliki

Pernah jua ku terluka dihiris belati tajam
Walaupun rasa pedih masih mampu ku menahan
Tapi kini aku luka erti luka perasaan
Walaupun tak berdarah bisa buat aku gundah

Kutahu cintamu amat kuat untuk diri ini
Namun tak memberi erti
Jurang pemisah di antara kita
Makin hampir ketara

( 1 )
Hina sangatkah aku pada pandangan keluargamu
Hingga sewenang tohmahan dilemparkan
Engkau hanya bisu melihat aku
Yang bermatian seorang menepis hinaan

Oh kasih andai ini kesudahan
Ikhtiarku tiada lagi
Walau kita saling sayang
Terpaksa kuundur diri
Agar tiada pihak terluka kerna kita

( ulang dari 1 )

Kau dipaksa lupakan aku
Dengan rela kau menurut
Ku terpaksa lepaskan mu
Walau sayangku bertaut

sahabat @ kawan @ friend @ saeng @ konco @ awok-awok

untuk mu sahabat

sayunk kamoo...
 
xkira saiz atau pangkat atau darjat...
sahabat @ kawan
tetap selama2nya

SEMALAM HARI INI DAN HARI ESOK UTK SELAMA2NYA


Pertemuan semalam
manisnya bagai madu yang diteguk
segalanya indah
membalut hati resah untuk tenang
lupa pada kisah silam
yang pilunya bukan kepalang


Pertemuan hari ini
terasa madunya kian susut
entah ...
tertahankan ia pada hukum alam
menghakis sirna yang mendatang
kekal pada azali kejadian


Pertemuan hari esok
makin sukar untuk aku meramalkan
mungkin kemanisan itu akan hilang terus
tapi aku pasti
madu itu pasti akan kembali terisi
andai pertemuan dulu
diabadikan sebagai penentu hari ini dan esok.


Kau datang lagi..
Kala aku sendiri
kau datang lagi
menghamparkan duri-duri
menikam batin ini
dengan ganasnya
tiada rasa simpati


Aku tahu
kau telah berjanji
akan mengheretku bersamamu
selagi aku bernyawa
dan terus berjuang
menuju jalan yang telah disuratkan


Kau tak pernah puas
dengki dengan kejayaanku
benci dengan perlakuanku
malah kau campakan aku
agar aku terjatuh seperti dirimu


Usahlah dikau berselindung
aku tahu siapa engkau
dan siapa aku


Insan.............
bila kita mencermin diri,
adalah sebaliknya
seminit dengan mendalam
engkau menatap
engkau tanya satu soalan
kepada insan dicermin
untuk siapakah engkau
sememangnya.................


sukar........
hidup seribu insan
namun pasti ada suratan
pasrah akan menyahut
biarpun pahit namun
tetap akan ditelan
kerana hidup sukar
dimengertikan
ibarat mimpi dalam khayalan.


Seandainya
diri ini bisa berkata-kata ke seluruh dunia
juga adanya suara yang kuat bergema
akan kulontarkan satu kata
biar ia berserakkan di mana-mana
biar ia tertusuk di sanubari
remaja, dewasa, lelaki, wanita...
bahawa dunia ini kian hampir akan hujungnya
dunia ini sudah terlalu tua
dunia ini hanya menunggu masa
untuk binasa
hapuskanlah persengketaan
koyakkan segala kekejaman
lunturkan segala maksiat
segala kejahatan
bersihkan diri dengan air suci
agar ia tidak hitam lagi
seandainya itu yang bisa kulakukan
alangkah damainya diri ini
lantaran hati tidak tertanggung lagi
kesedihan, keperitan
melihat segala titik hitam
yang semakin membesar... terlalu besar
takutnya... jika kita dilaknati
takutnya... jika kita tidak dirahmati
takutnya... jika kita enggan diberkati
aduhai semua
cukuplah membalut diri dengan dosa
kita di akhir zaman kini
pantaskan kaki mencari sinar abadi
untuk kebahagiaan yang menanti
di syurgawi...


AKU INSAN YANG LEMAH


Kalaulah aku.. 

seekor burung.. 
akan aku terbang tinggi... 
tapi tak mungkin... tak mungkin... 
kerana aku adalah aku... 
seorang insan yang lemah..




Kalaulah aku.. 
seekor ikan... 
akan aku berenang di lautan dalam... 
tapi tak mungkin... tak mungkin... 
kerana aku adalah aku... 
seorang insan yang lemah...




Kalaulah aku... 
sekuntum bunga... 
akan aku hiasi dunia seindah yang mungkin... 
tapi tak mungkin... tak mungkin... 
kerana aku adalah aku... 
seorang insan yang lemah...




Kalaulah aku air... 
akan aku sirami Kuala Lumpur ini... 
yang sedang diCATU air... 
tapi tak mungkin.... tak mungkin... 
kerana aku adalah aku... 
seorang insan yang lemah...



AKU SAYANG DIRI N JIWA AKU..
NYAWAKU HNYA UNTUK KU..
(^_^)